Uitruk overzicht juli 2023

Uitrukken

Op 2 juli werden wij opgeroepen voor een prio 1 keukenbrand. Op locatie bleek er een vlam in de pan te zijn, waarna de afzuigkap was gaan branden. Aangezien de woning volledig onder rook stond, hebben wij direct Stichting Salvage laten komen. Iets verderop in deze column zal ik uitleggen wat deze stichting doet. Wij hebben het vuur weten te blussen en de rook verdreven. Nadat de woning ook vrij was van CO (koolmonoxide) hebben wij het pand weer vrijgegeven.

Op 11 juli werden we opgeroepen om ambulancepersoneel te helpen met een persoon naar beneden te vervoeren. Nadat er kort overleg gepleegd was over het plan van aanpak werd de persoon veilig naar beneden getransporteerd en vertrok de ambulance richting het ziekenhuis.

Op 15 juli werden we opgeroepen voor stormschade. Er was een boomtak van 8 meter afgebroken. De tak lag merendeels in de berm. De deeltjes die op de weg lagen, hebben we verwijderd.

Op 21 juli gingen onze pagers in verband met een reanimatie. Bij de reanimatie hebben wij assistentie gegeven aan het ambulancepersoneel. Er waren ook een traumaheli en politie bij betrokken.

In de avond van 22 juli gingen onze pagers voor een schip in problemen op de IJssel bij Westervoort. De brandweer van Arnhem was al op locatie, maar kreeg het niet voor elkaar om de boot te slepen, omdat de boot 16 ton woog. Samen met brandweer Arnhem hebben we de boot terug gesleept richting Giesbeek. Omdat het een flinke klus was om de boot veilig terug te krijgen, werd halverwege hulp in geroepen van de brandweerboot van Doesburg en de blusboot van Nijmegen. Bij de ingang van Giesbeek slaagden we erin om de boot het Rhederlaag op te trekken. Eenmaal op rustig water werd de boot vervolgens richting de haven van Giesbeek gesleept.

Op 26 juli werden we opgeroepen voor een reanimatie in Giesbeek.

Op 27 juli werden we opgeroepen voor een voertuig te water in Duiven, ter hoogte van de Intratuin. Eenmaal aanrijdend werden alle voertuigen retour gestuurd. Het voertuig bleek namelijk niet in het water te liggen en de inzittenden hadden zelf het voertuig veilig kunnen verlaten.

Op 28 juli werden we opgeroepen voor een reanimatie. Dit keer op een van de campings in Lathum. We doen er verder geen uitspraken over, maar willen wel laten weten dat we het goed vinden om te zien hoe mensen elkaar helpen. Hoe sneller je begint met reanimeren, des te beter.

Ome Joops Tour Op 26 juli hadden we ook een ander soort ‘klus’. Samen met de politie hebben wij een middag verzorgd voor de Ome Joops Tour. Het doel dat Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. We proberen door onze nauwe banden met stichtingen, die met gezinnen en armoede te maken hebben, de kinderen uit deze doelgroep te bereiken. Het streven is om hen een fantastische fietsweek te bezorgen. In onze organisatie zijn veertig tot vijftig vrijwilligers actief. Zij beleven jaarlijks veel plezier aan het fietsen met zo veel jonge mensen voor de Ome Joop’s Tour door Gelderland. Meer informatie vind je op www.omejoopstour.

Stichting Salvage
Stichting Salvage helpt gedupeerden van brand, blikseminslag, explosie, water, storm en/of aanrijding met aandacht, actie en advies. Medewerkers zijn er binnen een uur na oproep van de brandweer. Ze staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar om te helpen namens alle brandverzekeraars in Nederland. Is je woning onbewoonbaar dan kan de stichting regelen dat je onderdak krijgt. Voor meer informatie kijk op: www.stichtingsalvage.nl

Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com
Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Selecteer lijst(en):

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Geef een reactie