Over mij

Wie ben ik?

Wie ben ik nou eigenlijk? Mijn naam is Joris Senhorst. Ik ben brandweer vrijwilliger in Giesbeek.

Joris Senhorst
Joris Senhorst

Mijn start bij de brandweer begon officieel op 1 januari 2014. Vanaf kleins af aan ben ik al opgegroeid met de brandweer. Mijn vader en opa waren ook brandweermannen. In 2014 is ook mijn opleiding tot manschap gestart. Deze heb ik succesvol afgesloten op 2 december 2015. Sindsdien kon ik officieel mee uitrukken met onze ploeg.

Daarna heb ik nog wat extra opleidingen gevolgd. Al mijn opleidingen vind je hier onder.

  • Manschap
  • Schipper
  • Oppervlakteredding
  • Oefenleider
  • Bevelvoerder
  • Brandweer Chauffeur

Bevelvoerder

Per 7 juli 2022 ben ik officieel aangesteld als bevelvoerder. Nadat ik een opleiding heb gevolgd van 2 jaar was het 7 juli zover. Het laatste examen. BRAND! Dit heb ik met een positief resultaat afgesloten en mocht me vanaf toen bevelvoerder noemen!

 

Fulltime job

Als fulltime job ben ik systeembeheerder bij een hosting bedrijf. Helaas ligt mijn werk buiten ons gebied en ben ik daarom overdag veelal niet beschikbaar wanneer ik op kantoor werk. Door de corona is het thuiswerkbeleid veranderd en kan ik overdag instappen. Dit zorgt er ook voor dat de bezetting overdag minder problemen heeft. Op het werk moet natuurlijk de bezetting wel op sterkte zijn. Mocht dit niet zo zijn gaat het werk door. Maar dit heeft met verschillende factoren te maken

Jeugdbrandweer

Daarnaast ben ik ook nog jeugdleider bij de jeugdbrandweer. Daar proberen we de jeugd zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijden die ze spelen. De jeugd mag niet uitrukken, maar zij spelen wedstrijden. Zie @jeugdbrandweer voor meer over de jeugdbrandweer!

leukste/minst leukste

Leukste

Het leukste vind ik toch wel een binnenbrand zonder slachtoffers. Het klinkt misschien niet fijn in de oren, maar dit zijn voor mij wel de incidenten waarom je bij de brandweer bent gegaan. Als brandweerman kan ik er voor zorgen met de ploeg dat de schade voor de bewoners toch zo klein mogelijk blijft.

Minst leukste

Het minst leuke vind aan het brandweervak vind ik de reanimaties. Dit simpelweg omdat meestal er een gespannen en emotionele sfeer hangt. Daarnaast is het eind resultaat vaak niet goed. Echter is het natuurlijk wel zo als je niks doet, komt de persoon sowieso te overlijden. Dus als het moet dan moet het!

112FireRescue

Een aantal jaar geleden dacht ik, laat ik eens een Instagram account maken over de brandweer. Daar wilde ik vooral foto’s van over de hele wereld delen. Zo gezegd zo gedaan. Ondertussen op het moment van schrijven zitten daar al 30.000 volgers op. Neem jij ook een kijkje? INSTAGRAM

Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com
Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Selecteer lijst(en):

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com
Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Selecteer lijst(en):

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.