Uitrukken overzicht januari 2024

Toen wij 6 januari aan het oefenen waren met de boot, werden wij gevraagd door Rijkswaterstaat om te gaan kijken bij een schip wat dwars op de IJssel zou liggen bij de Kop van de Gelderse IJssel. Hiervoor is een incident aangemaakt bij de meldkamer. Wij hebben de situatie doorgegeven en konden huiswaarts. De brandweerboot uit Nijmegen is later nog ingezet met pompen om het schip wat water aan het maken was te helpen. Zelf ben ik bij dit incident niet aanwezig geweest.

Zondag 14 januari werden wij opgeroepen voor een prio 1 brand bijgebouw in Giesbeek.
Ter plaatse bleek er een grondkabel geraakt de zijn eerder die week. Door de regen die in het weekend was gevallen, is de kabel gaan vonken om de paar tellen. Wij hebben de situatie beveiligd totdat Liander te plaatsen was. Bij dit incident was ik ingedeeld als manschap.

Donderdag 18 januari ging er bij een woning iets niet helemaal goed met het maken van popcorn. De vlam sloeg in de pan. Wij hebben een nacontrole uitgevoerd om te kijken of de brand niet doorgeslagen was de afzuigkap in. Dit was gelukkig niet het geval. De keuken heeft lichte schade opgelopen. Bij dit incident was ik mee op de functie van manschap

Onrustige nacht.
Op donderdag 25 januari zijn wij tweemaal opgeroepen voor een brand in de Klaverweide in Giesbeek. De pager ging voor de eerste melding rond de klok van 1:15. Op de pager stond de tekst:
P 1 BON-04 BR wegvervoer (Auto) Zwalmstraat Giesbeek 075431

Foto Autobrand eerste melding @GelreNieuws

Ter plaatse troffen wij een camper aan die in brand pal naast een woning. Omdat we zagen dat de kans groot was dat de brand doorsloeg naar de woning is uit voorzorg middelbrand gemaakt. De oplettende lezer weet ondertussen dat er dan een tweede tankautospuit bij komt en een officier van dienst. De politie heeft de brand ontdekt en ons met spoed ter plaatse gevraagd. Wij hebben de brand geblust en de woning volledig gecontroleerd en geventileerd. Dit is samengedaan met onze collega’s uit Doesburg. Rond de klok van half 4 hadden wij onze pakken vervangen en waren we terug op de post.

Om 04:14 gingen de pagers opnieuw. Dit keer voor een containerbrand in de Klaverweide.
P 2 BON-02 BR container Klaverweide Giesbeek 075431

Op de pager stond dat het een prio 2 was. Dit betekent dat wij niet met zwaailicht en sirene rijden. Echter bij het in melden bij de meldkamer kregen wij te horen dat wij prio 1 ter plaatse moesten gaan. Zo’n 30 a 40 meter verderop dan incident 1 deze nacht. Bij aankomst was het zeer onrustig op straat en stonden er drie containers, twee schuttingen en een overkapping in brand.  Door de snelle inzet van de ploeg is meer schade voorkomen. De politie onderzoekt of er mogelijk brandstichting in het spel is. Wij als brandweer kunnen en mogen hier geen verdere inzage op geven. Rond half 7 waren we weer terug op de post met wederom schone pakken en kon iedereen aan zijn dag beginnen.

Bij beide incidenten ben ik aanwezig geweest als bevelvoerder. De eerste melding van ons tweede voertuig en de tweede melding als bevelvoerder van het eerste voertuig.

Foto tweede incident @Gelrenieuws
Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com
Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Selecteer lijst(en):

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Geef een reactie