Brand Duiven

Zeer grote brand Duiven

Brand Duiven
Brand Duiven

Vrijdagochtend 31 juli werden wij opgeroepen voor een Zeer Grote brand Duiven. Op de pager stond de volgende tekst:

P 1 BGM-04 (Zeer gr. BR) BR buiten industrie Maststraat Duiven

Op het moment dat de pager ging, was ik net begonnen met de laatste werkdag voor mijn vakantie. Laat ik het zo zeggen, de vakantie begon een paar uur eerder dan dat was gepland!

Aanrijdend kregen we te horen dat er brand was op een autosloperij. Hierbij zouden al vele auto’s in brand staan. Dit was dan ook al wel te zien aan de rook die wij direct zagen toen wij de rivierweg op reden. Hoe dichterbij we kwamen hoe meer we zagen dat dit om flink wat auto’s moest gaan.

Op locatie aangekomen kregen we de opdracht om naar de andere kant van het incident te gaan. We moesten dus een stukje terug om vervolgens via het industrieterrein een blussing in te kunnen zetten. Onze eerste opdracht was het voeden van de hoogwerker die er aan zou komen. Hiervoor moesten we eerst de waterwinning opbouwen. Onze tankautospuit stond aan de weg bij de ondergronds brandkraan. Zo vlug en veilig mogelijk hebben we de lagedruk slangen uitgegooid. Op de locatie waar wij stonden was de stalingswarmte op dat moment goed te voelen. We hebben de eigenaar van het terrein geadviseerd om de trailers die daar geparkeerd stonden te verplaatsen. Dit advies is dan ook snel opgevolgd. Door de hitte was de kans namelijk groot dat de trailers schade konden oplopen. We stonden immers op het terrein van een trailer reparateur.

De hoogwerker komt er aan. Wij hebben snel de slangen aangesloten en vanaf dat moment kon er geblust worden. Ondertussen werd er gevraagd om meer water. Dit kwam niet uit de put bij ons. Daardoor is er een ploeg gekomen met extra grote slangen die een afstand van 3 of 5 KM konden afleggen. Hierdoor konden extra voertuigen gevoed worden met extra water.

De hoogwerker is daarna kort gevoed door een pomp die bij de sloot stond. Dit ging sneller en wij konden ons waterkanon inzetten.

Toen de hoogwerker geen waarde meer had, werd ook die pomp ingezet met een waterkanon. In de tussentijd is er nog 1 extra peloton opgeroepen (extra brandweer voertuigen in dit geval 4)

Tot een uurtje of 1 hebben wij een blussing gedaan met ons waterkanon. Gezien de buitentemperatuur, konden wij daarna inpakken en richting huis. De buitentemperatuur lag namelijk boven de 25 graden. De posten die later zijn gekomen dan ons zijn gebleven tot 5, daarna zijn er weer andere posten opgeroepen om te blussen. Het vuur was gelukkig al onder controle voordat wij weggingen.

Terug op de post hebben wij de tankautospuit gecontroleerd en bijgevuld. Dit zodat we weer klaar stonden voor het volgende incident.

Waar wil jij dat ik de volgende keer over schrijf? Laat het me weten in een bericht op Instagram of op de contactpagina!

Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com
Brandweer Giesbeek Joris Senhorst senhorst.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Selecteer lijst(en):

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Geef een reactie